--> 8 essentiële tips voor de ‘branding' van uw bedrijfswagens | KMO Adviescentrum

$type=slider$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

8 essentiële tips voor de ‘branding' van uw bedrijfswagens


Verzorg de uitstraling van je bedrijfsvoertuigen 

Een belangrijk onderdeel van de uitstraling van uw bedrijf is het rollend materieel. Bedrijfsvoertuigen zijn rijdende advertenties voor uw onderneming. Firmakaarten in beweging.

Voor een grotere impact van uw visibiliteit is doeltreffende vormgeving en een uniek concept essentieel. Bedrijfswagens zijn uw ambassadeurs in het verkeer.  Het is dan ook belangrijk om daar een vormgever voor in te schakelen die nadenkt over uw uitstraling en branding. Onderscheidend zijn geeft u voorsprong op de concurrentie.


Hierbij enkele tips:

Zorg voor een heldere boodschap
Zet niet zomaar snel uw logo op uw voertuig, maar denk na over hoe u zich best profileert. Wat wil u eigenlijk zeggen tegen uw potentiële klant?
Natuurlijk zou u zoveel mogelijk willen vertellen over uw onderneming, maar maak het ontwerp niet druk en schreeuwerig. 
Een doordacht maar eenvoudig verhaal heeft véél meer impact. 

Gebruik een opvallende visual
Een uniek beeld trekt onmiddellijk de aandacht en zorgt voor herkenning. Uw voertuig zal zeker opgemerkt worden als dat beeld uw bedrijf perfect illustreert. En gezien worden, daar doe je het toch voor?

Vermijd lange en kleine teksten
Uw bestelwagen komt in het verkeer meestal kort in beeld, staat op een parkeerplaats of vertraagt aan de verkeerslichten. Maak uw slogan of boodschap dus kort en gemakkelijk leesbaar. Hanteer hiervoor de driesecondenregel. De kleine lettertjes laat je best achterwege, uw voertuig is geen naslagwerk.

Zorg voor contrast en kleur
Zet op donkere bestelwagens lichte tekst en omgekeerd. In het verkeer gaat alles snel, contrast maakt uw boodschap sneller leesbaar.
Ook kleuraccenten helpen om op te vallen. Gebruik dus geen fletse foto's, maar in het oog springende, vibrante beelden en kleuren. 

Eenvoudig contact
Vergeet allerlei adressen, faxnummers, e-mailadressen en andere overbodige informatie op uw voertuig.
Plaats bij voorkeur enkel uw website of bij uitzondering een telefoonnummer, dat geeft de potentiële klant meer dan voldoende informatie om u te bereiken. Of hebt u zelf al ooit eens een e-mailadres van een vrachtwagen genoteerd?

Hou uw voertuig verkeersveilig
Een bedrijfswagen mag in principe volledig bekleefd worden, er bestaan doorzichtige raamfolies, maar het zicht van de bestuurder mag nooit belemmerd worden. Het is dan ook logisch dat de voorruit en zijramen altijd vrij blijven. Zelfs folies om ramen een donkere tint te geven moeten aan strikte regels voldoen. Uiteraard mag er geen bestickering over de verlichting geplaatst worden, dat is evident.

Laat een ervaren vormgever los op uw voertuig
Het inhoudelijke van het ontwerp is erg belangrijk, maar ook de toepassing ervan op het voertuig zelf. Een wrap-around - het volledig inpakken van de wagen - heeft een andere aanpak nodig dan een kleinere belettering op de zijkant van het voertuig. Ervaren ontwerpers houden rekening met het type voertuig, glooiingen van de carrosserie, positie van schuifdeuren, schuifrails, laadkleppen, handvaten,…  Met een fotosimulatie kan u de toepassing van het ontwerp op uw wagen goed beoordelen. 

Hou uw voertuig én rijgedrag netjes
De laatste tip lijkt triviaal, maar een vuile bestelwagen die u de weg afsnijdt lijkt me geen ideale promotie voor dat bedrijf.

Voor de rest: keep on trucking!

Hierbij nog enkele inspirerende projectvoorbeelden van de firma's Appetit, Deligout, Olivino, Verimpex en Jeugddienst Stad Brugge:





Jan Degraeve is erkend dienstverlener voor alles wat te maken heeft met visuele communicatie en branding, en is zaakvoerder van Vizier.





$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

[IN DE KIJKER]_$show=/p/faq.html$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318

$show=/p/faq.html

$show=/p/referenties.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$show=/p/referenties.html$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318

$show=/p/tips.html$type=grid$c=7$m=0$sn=0$p=1

$show=/p/events.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/over-ons.html$type=blogging$l=1$c=5$m=0$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

[IN DE KIJKER]_$show=home$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318

Naam

events,13,faq,13,in de kijker,75,nieuws,95,nieuwsbrief,20,referenties,2,tips,33,
ltr
item
KMO Adviescentrum: 8 essentiële tips voor de ‘branding' van uw bedrijfswagens
8 essentiële tips voor de ‘branding' van uw bedrijfswagens
https://1.bp.blogspot.com/-RRH51hG7reQ/XkuhpGi135I/AAAAAAAAAck/sw00KG-ICKYP_St6ewzbRagH5C3q3b1sQCEwYBhgL/s640/duvivier%2Bcamion2.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-RRH51hG7reQ/XkuhpGi135I/AAAAAAAAAck/sw00KG-ICKYP_St6ewzbRagH5C3q3b1sQCEwYBhgL/s72-c/duvivier%2Bcamion2.jpg
KMO Adviescentrum
https://blog.kmoadviescentrum.be/2020/03/8-essentiele-tips-voor-de-branding-van.html
https://blog.kmoadviescentrum.be/
https://blog.kmoadviescentrum.be/
https://blog.kmoadviescentrum.be/2020/03/8-essentiele-tips-voor-de-branding-van.html
true
7086437453380108077
UTF-8
Alle posts geladen Geen posts gevonden TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S POSTS Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE POSTS Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy