--> Hoe belangrijk is employer branding om personeel te vinden? | KMO Adviescentrum

$type=slider$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

Hoe belangrijk is employer branding om personeel te vinden?

employer branding, advies, kmo, bedrijf, groei, personeel, recruitment

Het belang van goede employer branding wordt tegenwoordig enorm onderschat. Als mensen op zoek gaan naar werk zijn ze niet enkel op zoek naar een leuke en uitdagende job. De werksfeer en de cultuur van het bedrijf moet ook aansluiten bij de normen en waarden van potentiële werknemers. Kortom, het moet een fijne plaats zijn om te werken. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen voor jou kiezen in plaats van de concurrentie? Een sterke employer branding!

Wat is employer branding?


Bij branding staan de producten en diensten van je bedrijf centraal. Bij employer branding pas je branding toe om nieuwe werknemers aan te trekken. Employer branding is het promoten van de organisatie als werkgever om (potentiële) kandidaten enthousiast te maken om voor een bepaald merk of bedrijf te werken. We kunnen het bekijken als een soort tool om jezelf te onderscheiden van de concurrentie op de arbeidsmarkt.

Waarom heb je het als bedrijf nodig?


Het hoofddoel van employer branding is om ervoor te zorgen dat kandidaten jouw bedrijf leuker gaan vinden dan de rest. Het is enorm belangrijk om authentiek en onderscheidend te zijn. Alleen zo kan je de juiste profielen aantrekken om voor jou te komen werken. Definieer wat jouw bedrijf bijzonder maakt om voor te werken en vertel het verhaal aan de buitenwereld. En dat is net het grote verschil met gewone branding.

Employer branding is ook een middel om je bedrijfsdoelstellingen te behalen. Door het juiste talent aan te trekken zal de efficiëntie van je bedrijf en de werknemers ook toenemen. Het is vaak niet zo gemakkelijk om de geschikte persoon voor de job te vinden. Maar employer branding kan je hier een handje mee helpen. Is het aanbod van personeel groot of klein? Geen enkel probleem! Employer branding helpt jou om de juiste mensen te vinden.

De 2 kanten van employer branding


Enerzijds kan employer branding gebruikt worden om nieuw talent aan te trekken. Maar we mogen de huidige werknemers natuurlijk niet vergeten. Employer branding is ook een manier om goede werknemers te behouden. Als bedrijf is de goede verstandhouding met je werknemers essentieel. Dit zorgt ervoor dat het personeel graag voor jou blijft werken. Sommige mensen kunnen deze extra motivatie zeker gebruiken.


Ben jij klaar om de employer branding van jouw bedrijf te versterken? Maak nu een gratis account aan en maak kennis met onze gemotiveerde experts!

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

[IN DE KIJKER]_$show=/p/faq.html$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318

$show=/p/faq.html

$show=/p/referenties.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$show=/p/referenties.html$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318

$show=/p/tips.html$type=grid$c=7$m=0$sn=0$p=1

$show=/p/events.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/over-ons.html$type=blogging$l=1$c=5$m=0$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

[IN DE KIJKER]_$show=home$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318

Naam

events,13,faq,13,in de kijker,75,nieuws,95,nieuwsbrief,20,referenties,2,tips,33,
ltr
item
KMO Adviescentrum: Hoe belangrijk is employer branding om personeel te vinden?
Hoe belangrijk is employer branding om personeel te vinden?
Het belang van employer branding voor het vinden van nieuwe werknemers wordt enorm onderschat.
https://1.bp.blogspot.com/-1kZsnfWx-vc/XimJf0Gzz9I/AAAAAAAAAU0/5cjrUCs9ygw97emALXcHVj1Cu1dovIAswCNcBGAsYHQ/s640/employer%2Bbranding.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-1kZsnfWx-vc/XimJf0Gzz9I/AAAAAAAAAU0/5cjrUCs9ygw97emALXcHVj1Cu1dovIAswCNcBGAsYHQ/s72-c/employer%2Bbranding.jpg
KMO Adviescentrum
https://blog.kmoadviescentrum.be/2020/01/employer-branding-personeel-vinden.html
https://blog.kmoadviescentrum.be/
https://blog.kmoadviescentrum.be/
https://blog.kmoadviescentrum.be/2020/01/employer-branding-personeel-vinden.html
true
7086437453380108077
UTF-8
Alle posts geladen Geen posts gevonden TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S POSTS Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE POSTS Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy